Tuesday, 26 April 2011

citer 25hb disember - gadis kecik - "ati ku nk keluar dari dlm tin yg di tin kn"

merasa dok atas pelamin orang lain :)

25hb Disember 2010...bermula la bibit serta babat "wink-wink"...tp time tu belum ade rase pape...al-maklumla..mcm "beauty n the beast"...hahha....sape la aku nk mngusha awek secantek secomelan dye...ye la dari dulu kot zaman tahun 2006 aku ternmpk dye mse stdy di bote, peerrookk,...huh..mmg untung sape dpt seowg gadis kecik yg sooommell..hanye mnyimpan saje la hasrat utk mngepos malaysia ati ni kat sipolan tu..kite xse hensem hamid gurkha,,,xse nsem remy bahak..x se hensem asyrap muslimat..n dgn sewaktu dgn nye..4 thn dah berlalu...25hb disember 2010 ..pertemuan yg xdsangke2...jnji dah plan utk g same knduri kawen di bentong pahang...siap google maps lgi nk mncari dimane kah istana raja n putri sehari tu..hehe...aku pun baru balik dari lawatn ke kelantan penat mmg xilang lagi pasai kne jd ketua rombongan..nk kejot kn owg2 tua bangun...aiseehhh..patut nye owg tua yg kejot owg mude ni terbalik lak...ha..ape2 je la...smbung lik babak2 tu...lebih kurang jam 8 aku memecut ke bangi..smpi lbih kurang kol 9...(bukan maen exited)..hahah..tggu d ktm bangi...tggu pnye..wahh..dye kat smpi la haihai...hahah..smbil mmbetolkn rambut n mencover2 mane tau ade sticker d gg...bijih timah terkeluar dari lombong nye...hehe.ok line clear!!...haa..dye dah smpi...wahhh..bukan maen sweet si gadis kecik tu...memakai baju kurang coklat bertompok2 bunge merah, berkasut ala2 sinderella..adoii..jatuh ati aku dari tin kosong bercop "ati ku di tin kn"...yela...tp dpt kwl..ye la...tgk balik cermin...alahai...sape la aku ni...nk kate nsem ..mm..ssh nk komen...hehe..tp nsem jgek la...bersyukur aku dilahir kn sempurna dgn paras wajah aku ni.."simpn saje hasrat ko tu shahril...kite sedar pade diri kite...jgn ko beria2 kang ati ko kemek lagi di langgar wilchar ucop wilchar"...-itu la kate ati aku...xpe la...aku ngan dye just kawan...tp andai aku dpt memiliki cinte dye...aku akan bukti kn...cinte mati aku kat dye..aku akan jage dye se elok2...nye mungkin...setia jujur pade dye akan aku bukti kn...segale2 tntang perasaan ni..aku bercinte bukan nk enjoy..tp aku cari psgn utk teman hidup mati aku..(alamak ayat jiwang lak...lantak la.. ) berangan lebih...hahha.....bile smpi je majlis kawen tu...duit slm kaut telah dikocek kn..lik nnti bru bg..heheh..ok..time smpi je..aku n dye msuk ke rest house tu,,,,tp knape perasan sgt terase dye tu mcm awek aku lak..hahai..sabo aje la...thinks positive k...ko hanye kwn dye je shahril...haha...aku cume memerhatikn dye dri jauh ..konon2 curi2 pndang2 la..hahah..mcm siot aku ni...tepuk la dada ni..tnye la ati jodoh tu Allah yg tentu kn...cinte tu ko yg akan cari....so cari la cinte ko..dan doa la..andai itu jodoh ko...jgn diharap ape yg diharap tp usaha lah utk mndpt kn sesuatu...cari la dgn ikhlas...jgn di gule-gule kn ati tu.....aku sentiase berdoa utk dipertemu kn jodoh tu...tp aku berserah n aku terima sape jodoh aku tu...bukan memilih paras rupe...bukan memilih harta...tapi aku memilih ati owg ikhlas menerima aku seadanya....time selesai je majlis tu...rase mcm berat je nk anta dye balik...alahai..apsl la perasaan ni...mcm2 la...hahah..mungkin...heheh..ntah la.......bersambung pade part2 yg akan dtg :)
si gadis kecik ..syg sgt2 kat ko!!

adakah anda malu ke mengata kan tentang kejiwangan?? hahahha..

jiwang byk kategori...paling top jiwang karat...hahah...xla..sekadar gurauan...ia mnyebut n di provokasi kn...bukan nk jiwang ke pe...tapi kite ade ati n perasaan utk meluah kn sesuatu...perompak...penyamun..perogol...pengganas smua ade ati n perasaan..."muke legend...ati cute"..hahha...sbb ape dyeowg wat bnde2 sbb mgkin dye ada mslh ati n perasaan ...manusia...Allah cipta kn kite punyai ati dan juge perasaan..utk kite hidup didunia ni...smua orang xkan tau ati n perasaan kite..yang tau dri sndri dan Allah..ape2 perasaan kite..mungkin kite xdpt diluah kn dgn kata2 ...xramai nk mndengar...xramai yg nk tau...ye la..mslh kite...sape yg nk peduli...kite frust ke...kite sedih ke..kite tekanan ape ke...owg xkn tau..owg cume knl kite hanye luaran...kegembiraan..yang slalu wat owg gelak n hepi...kdg kite hanye dpt luah kn ape yg kite rase dgn dgr lagu2...bace novel...post kn bnde2 mngenai ati n perasaan...kdg2 kite tgk mnyampah kot owg jiwang2 ni...tapi kite penah tanye pada diri kite..."aku pun layan lagu jiwang jugek kn"...jiwang kdg2 bukan nye slalu...sekadar bingkisan saje...ia xslalu...ia hanye dalaman yang duduk di corner lot di simpang tiga ati sebelah kubor perasaan kite yang tengah beku sbb masuk dlm freezer sejak dulu lagi..n sejak aku knl erti kesabaran dan meninggal kn kebaranan....terima kasih pada Allah memberi aku kekuatan ati yg penuh sabar utk kehidupan yg begitu extreme...so luah kan ape yg kite rase..sbb klau dipendam ia akan jadi busuk...sebusuk seperti air liur basi yg bersememeh di penjuru mulot kite,,,sbnr nye jiwang tu dtg secare tetibe...kot...kite xsedar...tapi bile sedar mmg malu..tp knape perlu malu pade diri sndri...sedangkan ape yg kite wat tu adlh diri kite sndri...kn..aku ber "taip" bukan untuk dituju kn pada sape2 ia sekadar renungan ..aku menasihati diri aku sndri...kite ni xperfect....tapi kite yakin pade diri kite yang kite ni adlh mahluk tuhan yang mngenal erti lumrah kehidupan...mengkritik..menghukum...memperkotak katikan..biar...je...dyeowg ade hak utk berkata2...xperlu utk malu pade dri sndri..tapi malu la pade diri sndri yg malu.. kerana ia hanye pndai utk berkata2 tapi ia tidak mengakui diri nya sndri..- tidak ada mngena yang hidup dan yg telah meninggal dunia..ia sekadar kongsi ape sbb kite malu pade diri kite yg jiwang- "ada seni ada jiwang..kerana jiwang adlh ati yg berbunge n halus..dan lahir la seni...seni melukis..seni menulis lirik...menulis novel...ia smua adlh luahan ati"...xde ati n perasaan ia bukan manusia... :)


- sekadar gambar hiasan -



CUBE-CUBE DULU YE :)

salam..waahh...bukan main pening nk wat bnde alah ni...akhir nye ade jgek blog sndri...ntah pape je..mungkin ade blog ni...just tempat kongsi pendapat..luahan2 isi perot ati n perasaan ke...ape saje yang dipikir kan akal n ati kite n ape kite rase...di taip kn di blog ni...

mule dgn permulaan baru ;)